پشتيباني

ابزار هدايت به بالاي صفحه

از نگاه فقه اسلامی موارد مصرف صدقه چیست ؟ :: مؤسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان

مؤسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان

مؤسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان
موسسه خیریه نرجس خاتون (س) با هدف کمک به ایتام،کمک به خانواده های بی سرپرست و بد سرپرست،کمک به نیازمندان از کار افتاده و سالمند، ایجاد صندوق قرض الحسنه، ایجاد کارگاه های کار آفرین،ایجاد مرکز توانبخشی تاسیس گردید و در سال 1391 با شماره 303 ثبت کشوری شد.
حساب بانک صادرات شعبه مزینان:
حساب :0104796105000
کارت :6037691990029407
حديث موضوعي
پيوندها
دريافت کد ذکر ايام هفته براي وبلاگ
تاريخ روز تاريخ روز

  • آيه قرآن وصيت شهدا

    کد اخبار

    حديث موضوعي
    پرسش
    می خواستم بدانم که موقع مسافرت و مریضی و غیره وقتی صدقه می دھیم از نگاه فقه اسلامی موارد مصرف آن چیست و این که می گویند صدقه بر سید حرام است آیا واقعیت دارد؟
    پاسخ اجمالی

    از نگاه فقه اسلامی انسان مى تواند زکات (صدقه) را در هشت مورد مصرف کند:

     اوّل: فقیر (کسى که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و آن کسى که صنعت یا ملک یا سرمایه‏ اى دارد که می ‏تواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست).

    دوم: مسکین (کسى که از فقیر گذران زندگی اش سخت‏تر است).

    سوم: کسى که از طرف امام (ع) یا نایب امام مأمور است که زکات را جمع و نگهدارى نماید و به حساب آن رسیدگى کند و آن را به امام (ع) یا نایب امام یا فقرا برساند.

     چهارم: کافرهایى که اگر زکات به آنان بدهد به دین اسلام مایل می ‏شوند، یا در جنگ به مسلمانان کمک می ‏کنند.

     پنجم: جهت خریدارى بنده‏ ها و آزاد کردن آنان.

     ششم: بدهکارى که نمی ‏تواند قرض خود را بدهد.

    هفتم: سبیل اللَّه؛ یعنى کارى که مانند ساختن مسجد که منفعت عمومى دینى دارد، یا مثل‏ ساختن پل و اصلاح راه که نفعش به عموم مسلمانان می ‏رسد و آن چه براى اسلام نفع داشته باشد به هر نحو که باشد.

    هشتم: ابن السبیل؛ یعنى مسافرى که در سفر درمانده شده است[1].

    باید توجه داشت که دادن صدقات مستحبی به سیّد اشکال ندارد، اما صدقات واجب مثل زکات اگر شخص زکات دهنده غیر سیّد باشد نمی تواند زکات واجب را به سید بدهد مگر این که خمس و سایر وجوهات، کفایت مخارج آن سید را نکند و از گرفتن زکات ناچار باشد بله اگر شخص زکات دهنده سید باشد باز در دادن زکات واجب به سید اشکالی وجود ندارد.[2]


    [1]توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏2، ص 141، مسأله 1925.

    [2]امام خمینی (ره) می فرماید: سیّد نمی ‏تواند از غیر سیّد زکات بگیرد، ولى اگر خمس و سایر وجوهات، کفایت مخارج او را نکند و از گرفتن زکات ناچار باشد، می ‏تواند از غیر سیّد زکات بگیرد ولى احتیاط واجب آن است که اگر ممکن باشد، فقط به مقدارى که براى مخارج روزانه‏ اش ناچار است بگیرد. آیت الله فاضل: سیّد می ‏تواند از سیّد زکات بگیرد ولى سیّد نمی ‏تواند از غیر سیّد زکات بگیرد.

    آیت الله بهجت: فقط به مقدارى که براى مخارج سالانه‏ اش ضرورى باشد بگیرد و اگر در اثناء سال از زکات بى نیاز شد آن را عودت یا با اذن زکات دهنده به مصرف مستحقین زکات برساند و خودش از خمس استفاده کند. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏2، ص 155، مسأله 1955؛ تحریر الوسیلة، ج ‏1، ص 341.

    باز نشر از:http://www.islamquest.net

    موافقين ۰ مخالفين ۰ ۹۴/۰۲/۲۸

    نظرات (۰)

    هيچ نظري هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">